U13 2017

Tampereen pienimmät pyhimykset tarjoavat perheen alakouluikäisille matalan kynnyksen tutustua jenkkifutiksen saloihin turvallisessa ympäristössä. Toiminta on tavoitteellista, mutta ei liian vakavaa ja kaikille pojille ja tytöille on tilaa, kokoon ja lajitaustaan katsomatta.


Joukkueen kuvaus ja tavoite

Saints junioreista nuorimmat pelaavat U-13 sarjassa turnausmuotoisesti. Joukkue koostuu pääsääntöisesti 11–13 -vuotiaista pikku pyhimyksistä. U-13 juniorit pelaavat 7 vs 7-pelimuotoa ja periaatteena on, että kaikki pelaavat. Joukkueessa ei kenelläkään ole varsinaista pelipaikkaa, vaan kaikki pojat pääsevät kokeilemaan monia pelipaikkoja ja etsimään itselle parhaiten sopivaa roolia kentältä. Joukkueen pelinrakentajina ovat pelanneet Eerik Tavasti sekä Oskari Toijala, jotka toimivat myös joukon johtajina kentällä.

Joukkueen taktiikkavelhoksi itseään nimittävän Oskarin mukaan joukkueen tavoite on pärjätä paremmin kuin viime kaudella ja tehdä enemmän pisteitä. Joukkueen vahvuus on kova asenne ja loppuun asti pelaaminen. Omiksi tavoitteikseen kaudelle Oskari nimeää kehittymisen mahdollisimman monipuolisena futaajana ja että saa kehiteltyä kylän komeimmat muuvit. Vaihtoehtoinen tavoite on hankkia kiukaat että saa nauhat pysymään paikallaan.

Kolmatta kautta keskushyökkääjänä ja tukimiehenä pelaavan Eerikin mielestä parasta futiksessa on hyvä porukka, mahdollisuus oppia aina jotain uutta ja kehittyä. Eerik ei jätä reenejä koskaan väliin jos ei ole pakko. Erikin mielestä joukkueeseen kannattaa tulla koska sieltä saa kavereita, harrastus on kivaa ympäri vuoden ja kaikki pääsee aina pelaamaan.

Poikien mukaan jefussa parasta on se kun pääsee tekemään pisteitä. Ja se että mitä vaan voi tapahtua ihan ottelun viime hetkilläkin. Peli ei ole ikinä pelattu. Joukkueeseen kannattaa ehdottomasti liittyä koska u13-joukkueessa on erittäin hyvä henki! Joukkue asettaa omat tavoitteensa maltillisesti ja tavoitteena voittaa ainakin yksi peli kaudessa. Vahvuutena on hauskuus yhdessä tekemisessä. Kovimmiksi taklaajiksi pojat nimeävät tietenkin itsensä sekä Topiaksen ja kentällä kannattaa seurata kaikkien tuuletuksia. Ne kun ovat aina viis kautta viis.

Joukkueessa on tällä hetkellä hyvin porukkaa ja meininki on kohdillaan.

Harjoittelun kuvaus ja olosuhteet

Pikkupyhimykset panostavat harjoittelussaan erityisesti tekniikoiden hiomiseen. Juoksutekniikka, lajiymmärrys, etc. Kaudella 2017 tavoitteena on opetella taitopelipaikkojen perusasiat ja pallon potkaiseminen.

Tampere Saints on panostanut paljon harjoitusvälineistöön ja vuoden 2017 alusta pikkujunnuillekin järjestetään fysiikkatreenejä, joissa alkuvaiheessa hiotaan liikeratoja.

Harjoitukset järjestetään maanantaisin Pirkkahallissa ja tiistaisin / torstaisin Klassillisen Lyseon tiloissa keskustassa. Pyynikin treenit alkavat yleensä huhtikuun alkupuolella, säistä riippuen. Tiedon seuraavista treeneistä löydät sivun alalaidasta. Voit olla myös yhteydessä Joukkueenjohtajaan, sähköpostiosoitteessa u13.jojo@tamperesaints.fi

Valmennuksen kuvaus ja filosofia

U-13 junnujoukkue on toiminut jo useamman vuoden päävalmentajansa Jyrki Luukkosen hellässä suojeluksessa. Jyrkin lähtökohtana on että junnuilla on hauskaa ja että he oppivat pelaamaan. Joukkueen vahvuus on sinnikkyys - kertaakaan se ei ole luovuttanut ottelua.

Muina valmentajina toimivat Eetu Ilomäki ja erityisesti fyysistä puolta kehittämään tullut Miika Sipiläinen.

Kustannukset

U13-joukkueen harrastusmaksut koostuvat seuran jäsenmaksusta ja kausimaksusta. Jäsenmaksu on samansuuruinen kaikkien seuran joukkueiden pelaajille ja se kattaa mm. kenttämaksut, seuran yhteiset harjoitusvälinehankinnat sekä kokous- ja kirjanpitokulut.

Seuran jäsenmaksu vuonna 2017 on 150 euroa ja se erääntyy tammikuun 15. päivä. Uudella harrastajalla on kolme treeniviikkoa aikaa tutustua lajiin ilmaiseksi, jonka jälkeen täytyy maksaa jäsen- tai harjoitusmaksu.

Jäsenmaksun lisäksi U13-joukkueen pelaajat maksavat kausimaksun, joka kattaa lisävalmennuksen, joukkueen omat materiaalihankinnat, huollon sekä ottelukustannukset matkoineen. Joukkueen pelaajat sitoutuvat lisäksi kauden aikana osallistumaan vähintään neljään ottelutalkooseen.

Maksut eivät sisällä:

  • lisenssiä tai vakuutusta
  • peli- tai harjoitusasua tai sukkia

Seuran hallitus voi myöntää taloudellisen tilanteen salliessa lisää maksuaikaa.

U13-joukkueen kausimaksu kaudelle 2017 on 350 euroa ja se erääntyy kahdessa erässä seuraavasti:

  • 1.4. erääntyy kausimaksun ensimmäinen osa, 200 euroa
  • 31.5. erääntyy kausimaksun toinen osa, 150 euroa

Kauden 2017 harrastusmaksu U13-joukkueen pelaajille on siis yhteensä 500 euroa.

Joukkueen seuraavat treenit:

Lisätiedot

Jos jokin asia jäi epäselväksi, ole rohkeasti yhteydessä joukkueen toimihenkilöihin: