Uutiset

Saintsin miehet valmiina vuoteen 2018

17.01.2018

Kuluneet kaksi kautta Vaahteraliigassa ovat olleet Saints miehille kiviset, mutta opettavaiset. Eteenpäin on menty monella osa-alueella, ja tuleva kausi näyttääkin valoisalta, joskin erittäin kilpailulliselta Vaahteraliigan osalta. Odotettavissa on erittäin tasainen sarja, jonka playoff-taisto alkaakin todennäköisesti heti kierroksella 1 kaikkien joukkueiden osalta. Kahdentoista ottelun sarjassa yksittäisen voiton osuus tulee olemaan merkittävä.

 

Off-season harjoitusmäärää on lisätty Saintsissa huomattavasti tälle talvelle. Miehet sekä naiset harjoittelevat kaksi kertaa viikossa joko Pirkkahallissa tai Nokian Pitkäniemen jalkapallohallissa. Tämän lisäksi kaikilla joukkueilla on myös ohjatut punttisalitreenit kaksi kertaa viikossa Poltteella, sekä omatoimiset reenit pelaajien kesken. Junioreilla on yksi Pirkkahallivuoro ja kolme koulusalivuoroa viikossa. Lähimuistissa ovat vielä ajat, jolloin koko seura ahtautui Pirkkahallin A-areenalle maanantaisin, ja naiset sekä miehet keskiviikkoisin.

 

Importit Suomeen ja seuraava vaihde silmään

LB Ballon sekä DB Jeffcoat saapuvat helmikuun alussa, jolloin järjestetään myös talven ensimmäinen leiri. Maaliskuussa mukaan liittyy QB Nolan ja hiihtolomaviikon ajalle aikataulutetut lisävuorot auttavat pelinrakentajan ja laitahyökkääjien kemioiden yhteensovittamisessa – varsinkin pelinrakentajan leiripäivään huipentuvan reissun osalta. DL Pasquali on päässyt Tampereella talven ja lumen makuun, ja RB Tiny tekee kovaa jälkeä Nolanin kanssa Portugalin sarjassa. Vaahterajoukkueen runko onkin siis hyvin kasassa näin alkutalvesta, minkä lisäksi täsmävahvistuksia tullaan vielä hakemaan muutamalle pelipaikalle.

 

Rosterissa on yli 60 henkeä, ja odotettavissa on lisää nimiä ennen kauden alkua. U19 liittyy kautensa jälkeen 3-divariin, jossa Pirkanmaa Patriots tulee haastamaan paitsi muita 3-divarin joukkueita, myös edustuksen pelipaikkoja. Tiedossa on kilpailullinen kausi, jossa uusia haastajia ja tulevaisuuden nousijoita tullaan näkemään niin Vaahteraseurojen kesken kuin Saintsin pelaajiston sisällä.

 

Etelästä lisää vahvistuksia

Saints signasi neljä virolaista pelaajaa. Joulukuun leirillä mukana olivat näyttöjä antamassa WR Ott Sellis, WR Ralf Tambets, QB Ingemar Küüner sekä LB Ülar Tiitma.

 

DC Sami Telenius kommentoi signauksia seuraavasti:

”Kyseessä on neljä kehityskelpoista pelaajaa, ja odotan varsinkin Ralfin ja Ottin breikkaamista liigassa. Ulvar tulee puolustukseen. Mies on pelannut High Schoolissa ja on kova asennepelaaja. Ingemar on oppimatkalla. Tapasin Ottin ja Rallin ekaa kertaa Pajulahdessa tekniikkaleirillä, missä urheilullisuus ja taidot pistivät silmään. Olen käynyt vetämässä treenejä Tallinnassa viime vuonna, ja nähnyt heitä siellä treeneissä. Ott (195cm) ja Ralf (191cm) omaavat myös kovan koripallotaustan. Hienoa, että saimme heidät tänne.”

 

Kohti kevättä ja valmistautuminen kesään

Tampereella pelataan pitkästä aikaa kahdella miesten joukkueella täyspitkät kaudet. 3-divisioonan kehitysjoukkue on laajentunut huomattavasti, vaikkakin mukaan mahtuu vielä hyvin! Kahden joukkueen maksimirosteri on täynnä, kun 90 pelaajaa on pukeissa pelipäivinä, joten Tampereella tullaan hakemaan vielä harrastejoukkueeseenkin lisää pelaajia. Seuraavat try-outit miesten joukkueeseen tullaan pitämään viikoilla 7 sekä 8, sopivasti SuperBowlin jälkeen. Asiasta tiedotetaan lisää lähempänä, ja tiedonsaannin varmistat liittymällä Facebookissa ryhmään https://www.facebook.com/groups/saintstulokkaat/.

 

Molemmat miesten joukkueet harjoittelevat pääsääntöisesti yhtenä ryhmänä, ja vasta lähempänä loppukevään ulkokenttien treenivuoroja tulee 3-divisioona hakemaan omia kuvioitaan U19 joukkueen vahvistamana. Vaahteraliigan edustusjoukkueen valmistautuminen on askeleen verran edempänä verrattuna viime vuoteen, ja uusien talenttien parrasvaloihin astuminen tulee varmasti lisäämään seuran sisäistä pelipaikkakilpailua.


Miesten ja naisten otteluaikataulut julkaistaan alkuvuodesta. Pysy mukana menossa ja tule paikan päälle todistamaan tamperelaisen ja pirkanmaalaisen jenkkifutiksen nousua huipulle!

12.02.2018Virtasen paluu Tampereelle
11.02.2018Kokenut kulmapuolustaja Saintsin Vaahteramiehistöön
06.02.2018Amerikkalaisen jalkapallon lajikokeilupäivät junioreille
17.01.2018Saintsin miehet valmiina vuoteen 2018
11.12.2017Tampere Saints kauden 2017 palkitsemis- ja päätöstilaisuus
04.12.2017Another Devil becomes a Saint - Amerikkalainen pelinrakentaja Portugalista
28.11.2017Tampere Saints esittelemässä jenkkifutista Pirkkahallissa
26.11.2017Osta tuuhea joulukuusi! - Tue Saintsia!
06.11.2017 15:00Juzz Tiny takaisin Pyhimyspaitaan
29.10.2017 14:00Vaahteraliiga joukkueen rosteri

Siirry arkistoon »