Uutiset

Tampere Saints isännöi NFL-pelaajia

27.02.2017

Mennyt viikonloppu oli monelle jenkkifutista harrastavalle ja lajia seuraavalle ihmiselle varmasti yhtään liioittelematta ikimuistoinen. Viime viikolla suomalaiseen lajikulttuuriin tutustamassa ollut NFL-pelaajien tähdittämä seurue saapui aikaisin lauantaiaamuna Tampereelle ja sai nauttia tamperelaisesta vieraanvaraisuudesta myöhäiseen lauantai-iltaan asti.

Kyseessä oli siis AFWB (American Football Without Barriers) organisaation järjestämä lajitietoisuutta edistävä vierailu. Vierailun aikana NFL-sarjan ammattilaispelaajat tutustuvat paikallisiin lajin harrastajiin ja auttavat kehittämään lajia eri tavoin.

Lauantain alkupäivän ohjelma koostui kolmesta kahden tunnin treenistä, joista kaksi oli suunnattu miesten ja naisten maajoukkueille. Päivän kolmas harjoitus oli kaikille avoin kahden tunnin treenisessio, jonka vetäjinä toimivat maailman parhaat jenkkifutarit. Näin kenelle tahansa lajista kiinnostuneelle tarjoutui mahdollisuus saada opastusta lajia sen suurimmassa liigassa ammatikseen pelaavilta huippuunsa treenatuilta yksilöiltä. Mahdollisuuteen tarttuikin lähes sata innokasta harrastajaa ympäri Suomen.

AFWB_yleiso_seuraa_treeneja.jpg

Pirkkahalliin saapuneet supertähdet herättivät kiinnostusta myös kentän ulkopuolella. Tieto mahdollisuudesta nähdä esim. Superbowl voittaja Barkevious Mingo oli saavuttanut ihmiset ja treenien alettua paikalle alkoi valua useita kymmeniä ihmisiä ihmettelemään suuren maailman ihmeitä. Odotus palkittiin lopulta kun fanit pääsivät kosketusetäisyydelle idoleistaan, ottamaan valokuvia ja pyytämään nimikirjoituksia.

Itse harjoitukset sujuivat mukavan leppoisasti, vaikka kovaan treeniin tottuneet ammattiurheilijat pitivätkin temmon korkealla. Kotimaiset lajin harrastajat pääsivät todella näkemään oman tasonsa kun vieressä juoksi lajin emämaan kovimmat nimet, kuten Pittsburgh Steelersin pallonkantaja DeAngelo Williams.

Ainutlaatuinen tilaisuus olla tällaisessa mukana kiinnosti myös lajille entuudestaan vieraita ihmisiä, kuten Tampereen kaupungin pormestaria Anna-Kaisa Ikosta esikuntineen. Ryhmä olikin innokkaana mukana jo alkulämmittelyistä lähtien ja lämmittelyjen jälkeen he pääsivät tutustumaan soikiopallon heittämiseen sekä kiinniottamiseen.

AFWB_pormestari_treenaa.jpg

Tapahtuma rikkoi myös paikallislehdistön uutiskynnyksen. Aamulehden jutun videoineen voit lukea ja katsoa täältä.

Harjoitusten tunnelmaan voi tutustua myös Jari Turusen ja Harri Koivusen ottamien valokuvien avulla.

Vieraiden päivä oli täynnä myös harjoitusten jälkeen. Loppuveryttelyn jälkeen pelaajat kiidätettiin Naistenlahden satamaan, johon oli rakennettu jäärata, jossa ryhmä sai istua hevosten, huskykoirien ja porojen vetämänä. Vaan kuinkas lopulta kävikään kun lähes poron kokoinen oman pelipaikkansa eliittiin kuuluva linjamies, Alex Mack, laitetaan kelkkaan vedettäväksi. Aamulehden uutinen haastatteluineen on katsomisen arvoinen...

Kylmän kelkkakyydin ja muutenkin raskaan päivän jälkeen miehet päästettiin vihdoin syömään. Tampere Saints oli saanut ideoitua päivän viimeiseksi ohjelmanumeroksi vieraiden arvoa korostavan tilaisuuden, jossa auttoi Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä. Tapahtumarikkaan päivän kruunasi luonnollisesti viiden ruokalajin illallinen Tampereen katolla, Näsinneulassa.

Juhlapuheissa kiitettiin vieraita huomiosta jonka Tampere ja sen jenkkifutisväki sai vierailusta. Vieraat puolestaan olivat otettuja paikallisesta vieraanvaraisuudesta ja päivän monista värikkäistä kokemuksista. NFL-tähdet osoittivat vielä kohteliaisuuttaan ja suostuivat moniin fanikuviin ennen ruokapöytään siirtymistä. Myös Tampere Saintsin hallituksesta paikalle ehtineet jäsenet pääsivät ikuistamaan ainutlaatuisen ja ikimuistoisen päivän yhteiskuvassa AFWB:n perustajajäsenen ja Cleveland Brownsin pelaajan, Gary Barnidgen, kanssa.

AFWB_hallitus.jpg
(c) Särkänniemi

16.06.2017Saintsin tappioputki poikki, mutta ei ilman jännitystä
14.06.2017Voitottomien joukkueiden kaksintaistelu
04.06.2017Saints taisteli ensimmäisen puoliajan - Isot virheet ratkaisivat
02.06.2017Saints haastaa Pohjois-Euroopan mestarin
30.05.2017Alle 11 vuotiaille kesäharrastus amerikkalaisesta jalkapallosta
21.05.2017Molemmat pikkujunnujoukkueet voittoihin viikonloppuna!
18.05.2017Oma Säästöpankki -bowl torstaina Hämeenlinnassa!
13.05.2017Butchers osoitti valmiutensa vaahterakauden avauksessa
12.05.2017Saints haastaa kauden avauksessaan Porvoon Butchersin
28.04.2017Tapparan ja Ilveksen kausikortilla edullisempi sisäänpääsy!

Siirry arkistoon »